Batterijopslag

Kostenefficiënte energie voor uw bedrijf

Verander de manier waarop u energie verbruikt

Vergroot je onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet door overtollige zonne-energie op te slaan. Geniet van kostenefficiënte energie, zelfs op regenachtige dagen en ‘s nachts.

Wij verzorgen voor uw onderneming de overstap naar een nog meer kostenefficiënte energie.

Waarom batterijopslag?

Zodra uw panelen meer produceren dan u verbruikt begint de batterij op te laden. Deze energie kan dan worden gebruikt om op bewolkte dagen of ’s nachts uw gebruik van het net nog meer te drukken.

Dankzij de smart batterijopslag van EGS Industry vergroot u uw onafhankelijkheid van het energienet van 40-60% zonder batterij, naar 60-80% mét batterijopslag.

De voordelen van een thuisbatterij op een rij

Slimme opslag

Sla automatisch én strategisch uw overtollige zonne-energie op. Door de energieopslag vang je het gebruik tijdens piekuren op, maar verbruik je ook zelf opgewekte groene energie ‘s nachts of op regenachtige dagen. Verhoog zo je ROI en minimaliseer je energiefactuur door minder gebruik te maken van het net.

Compatibel met elke installatie

De hoeveelheid opgeslagen energie door uw zonnepanelen is afgestemd op persoonlijk energieverbruik. Het systeem kan op zichzelf werken in een standalone functie of kan slim worden aangestuurd. Dat wil zeggen dat de batterij op basis van uw verbruiksgegevens zelf zal bepalen wanneer het tijd is om op te laden en te ontladen.

Geen verlies van energie

Onze DC-technologie biedt de meest efficiënte manier om zonne-energie op te slaan,  zonder je kostbare zonne-energie te verspillen. Voor bedrijven zonder zonnepanelensystemen bieden wij verbeterde AC-oplossingen om het hoofd te bieden aan dynamische energietarieven.

De juiste batterijopslag voor uw bedrijf

Wilt u voor thuis een batterij kopen, dan zijn er een aantal elementen waar u op moet letten. Zo wilt u een thuisbatterij die effectief past bij uw huidige en/of toekomstige situatie, waardoor u optimaal profiteert van duurzame en zelf-opgewekte energie.

Rendabiliteit is en blijft voor veel mensen belangrijk bij de transitie naar duurzame energie. Welke factoren hebben invloed op uw keuze?

Prijs en opbrengst

Bent u benieuwd naar de prijs van een thuisbatterij? Wanneer u kiest voor een batterij in combinatie met zonnepanelen, dan kunt u eenvoudig bij ons een aanvraag doen voor een vrijblijvende offerte.

Zo kunnen we u vrijblijvend een indicatie en calculatie voorleggen van de kosten en opbrengst van de thuisbatterij, passend bij uw persoonlijke situatie en met het aantal modules in ogenschouw genomen.

Thuisbatterij btw-tarief

België werkt met twee verschillende btw-tarieven voor de thuisbatterij, en deze is afhankelijk van de leeftijd van uw woning. Voor woningen ouder dan 10 jaar geldt het 6% btw-tarief. Dit tarief is van toepassing op zowel de zonnepanelen als thuisbatterij. Heeft u een relatief nieuwe woning – jonger dan 10 jaar – dan geldt onder normale omstandigheden het btw-tarief van 21%. Echter is inmiddels gekozen om het btw-tarief voor iedereen gelijk te trekken, waardoor zoveel mogelijk mensen profiteren van de mogelijkheden. Ieder huishouden maakt bij de installatie van de thuisbatterij momenteel gebruik van het voordelige 6 procent btw-tarief.

Met ingang van 1 januari 2024 zal het btw-voordeel – de 6 procent btw – enkel nog voor oudere huizen (>10 jaar) van toepassing zijn.

Eigenschappen van onze thuisbatterijen

Levensduur van onze thuisbatterijen

De verwachte levensduur van de Dyness en SYB thuisbatterijen liggen momenteel op 20-25 jaar, waarbij u standaard 15 jaar garantie ontvangt.

Terugverdientijd van een thuisbatterij

De batterij voor thuis wordt inmiddels steeds vaker een rendabel alternatief. Bij een verbruik van circa 7.000 kWh en op basis van de huidige tarieven, mag rekening worden gehouden met een terugverdientijd van 5-6 jaar. In algemene zin zijn de ontwikkelingen op de markt echter nog dermate in beweging, dat de terugverdientijd op de thuisbatterij vaker rond de 9 a 10 jaar zal liggen. In de toekomst zal die terugverdientijd op thuisbatterijen kleiner worden.

Opslagcapaciteit

Bij de keuze voor een thuisbatterij is de opslagcapaciteit essentieel. Er bestaan vier pijlers die de opslagcapaciteit bepalen:

  • de energieproductie uit zonnepanelen
  • het jaarlijkse stroomverbruik
  • wanneer u op de dag de stroom verbruikt, én
  • de gewenste opslag van de thuisbatterij.

De opslagcapaciteit van onze actuele thuisbatterij modellen starten vanaf 9,6 kW bij 3 modules, en zijn uit te breiden met 3,5 kW tot een maximum van 25,6 kW bij 8 modules. De thuisbatterij is uitbreidbaar gedurende de levensduur, bijvoorbeeld wanneer u besluit meer zonnepanelen op het dak te installeren.

Wilt u weten wat binnen uw situatie de beste opslagcapaciteit is? Deel uw verwachte opbrengst door 730.

We werken met deze merken voor onze thuisbatterijen

Getest en gekeurd in België!

Vraag uw offerte aan

Vraag vandaag nog jouw vrijblijvende offerte aan voor uw thuisbatterij(en).

Wij geven u een gedetailleerd beeld van alle kosten zonder addertjes onder het gras

Heeft u nog vragen?

In onze FAQ vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Vindt u daar geen antwoord op uw vraag, of wilt u meer informatie over onze producten? Neem dan  contact met ons op via het contactformulier op deze pagina of klik op de knop hieronder.

We kijken er naar uit om u te helpen!

Contacteer ons!